Over Mij

Mijn naam is Bas Schellen en mijn passie is coachen! Coachen van mensen die toe zijn aan verandering in hun leven waarbij ik zal helpen hoe ze over deze verandering zelf (weer) regie kunnen nemen. Mijn carrière lang heb ik gekozen om werk te hebben dat te maken had met het helpen van mensen, in eerste instantie als Creatief Therapeut Beeldend Vormen waarvoor ik opgeleid ben.

Al snel kwam ik erachter dat deze vorm van hulpverlening niet paste bij mij als persoon in die fase van mijn leven. Ik heb vervolgens de switch gemaakt naar verschillende banen in de jeugdzorg en later heb ik me begeven op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Sinds drie jaar geef ik trainingen die vooral te maken hebben met geweld in afhankelijkheidsrelaties en de daarbij behorende protocollen en methodieken om hiermee om te gaan.

Tijdens deze werkzaamheden heb ik talloze gesprekken gevoerd met kinderen, jongeren, volwassenen, ouders en ouderen met allerlei verschillende problemen zowel individueel of met elkaar. Gebonden door de taak die dat op dat moment van mij vroeg werd mij tijdens deze gesprekken steeds meer duidelijk dat ik (te) vaak op zoek was naar dieper gelegen oorzaken van een probleem; dat ik af wilde wijken van de geijkte vragen of dat ik op zoek was naar de vraag achter de vraag. Ik stelde vragen die anderen niet vroegen en confronteerde mensen met eigen gedrag.

Dit resulteerde in de drang om te gaan coachen, maar zoals velen zullen herkennen was er ook bij mij een “stemmetje” wat zei dat ik dat niet zou kunnen en dat ik vooral moest blijven doen wat ik deed enz. Ik geloofde dan ook in mijn eigen overtuiging.

De wil om dit te gaan doen werd alleen maar groter en zo begon ik aan mijn opleiding tot life coach bij Nonons.

Naast mijn werk ben ik gelukkig getrouwd en ben ik vader van twee kinderen. Ik vind het belangrijk om fit en vitaal te zijn. Zo sta ik elke dag vroeg op, sport ik veel en let ik op mijn voeding. Naast het coachen krijg ik hiervan iedere dag energie.

Om te kunnen ontladen en ontspannen doe ik mezelf een groot plezier door met de caravan erop uit te trekken en geen verplichtingen te ervaren.


Mijn aanpak is praktisch, enthousiast, betrokken en resultaatgericht met een vleugje humor. Ik kan direct zijn, eerlijk en inmiddels heeft het confronteren plaats gemaakt voor respectvol confronteren waarvan ik nu weet, dat dit toch echt iets anders is.

We gaan samen jouw vraag en jouw doel concreet maken. Verder bespreken we wat voor jou werkelijk belangrijk is, wat jouw waarden in jouw leven zijn. Ik ga je helpen je bewust te maken van wat er nu echt speelt. Soms kan dat lastig en confronterend zijn. Ik kan je ook vertellen dat ik je daarna zal helpen hoe je regie kunt nemen over je gedachten, je gevoelens en de acties die je kunt uitzetten naar een duurzame verandering. Veranderingen kosten tijd. Nieuw gedrag en nieuwe denkwijze gaan niet over één nacht ijs. Ik ga je helpen hiermee aan de slag te gaan. Leren en ervaren door te doen staan centraal.


Ik ben er klaar voor!